Ł'apetyt (odc. 003) Jajka faszerowane, Przepisy różne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
kuchnia.tv
Jajka faszerowane
trudność:
łatwe
Składniki
4 ugotowane jajka
1 pęczek koperku
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki mielonych orzechów
oliwa do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka delikatnie przekroić na połówki, tak żeby zostały
łódeczki ze skorupką. Wybrać ze skorupek jajko i
przesiekać razem z koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę orzechów i
całość przesmażyć na oliwie. Skorupki jajek faszerować podsmażoną masą, wierzch posypać
orzechami i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C od góry przez ok. 10 minut.
Sos do jajek
skórka cytrynowa
2 łyżki chrzanu
sok z cytryny
0,5 pęczka posiekanego koperku
1 szklanka jogurtu bałkańskiego
sól, pieprz
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
© Grzegorz Łapanowski
Jeśli chcesz mieć ten przepis w swojej komórce, wyślij SMS:
KOD SMS: PRZEPIS:
KTV.LAPA.08
FILM:
KTV.F.LAPA.08
numer SMS-a: 72020
koszt SMS-a: 2zł netto/2,44zł brutto
Przepis z programu Ł'apetyt.
(odc.3)
1 z 1
2010-02-18 09:17
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • ewunia87.pev.pl