+muffinki marchewkowe, MUFFINKI MUFFINY CUPCAKES

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Na babeczki:,Mška pszenna, 1,5 szklankitarta na drobne wiórki marchew, 2 szklankiproszek do pieczenia, 1,5 łyżeczkisoda oczyszczona, 0,5 łyżeczkisól, 0,5 łyżeczkicynamon, 1 łyżeczkaimbir, 0,5 łyżeczkigałkamuszkatołowa, 1/4 łyżeczkiolej rolinny, 3/4 szklankijajka, 3 sztukicukier bršzowy, 1 szklankaekstrakt z wanilii, 1 łyżeczkaNa lukier:,cukier puder, 1,5 szklankisok z pomarańczy, 3-4 łyżkiotarta skórka z pomarańczy, 2 łyżkidodaj do ulubionychdodaj do ulubionychdrukuj przepisdrukuj przepisdrukuj bez zdjęciapowiadom znajomegopowiadom znajomegooceń przepisoceń przepisKiepskiPoniżej redniejredniPowyżej redniejBardzo dobryaktualna ocena: 4,57 iloć ocen: 7dodaj do ulubionychiloć odsłon: 13448Opis przygotowaniaczas przygotowania: do 60 min1. Babeczki: Mškę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, imbir oraz gałkę. Mieszamy. Startš marchewkę wrzucamy do osobnej miski, dodajemy olej, jajka, cukier, ekstrakt z wanilii i mieszamy i wlewamy do miski z mškš. Mieszamy łyżkš do połšczenia składników. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Foremkę do muffin wykładamy papilotkami, papilotki napełniamy masš (do wysokoci 3/4). Pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.2. Lukier: cukier puder ucieramy ze skórkš pomarańczy i sokiem aż do powstania lukru.Przestudzone babeczki (zostawiamy je w papilotkach) maczamy w lukrze, odstawiamy do zastygnięcia.Tagi: babeczki, marchewka, lukier, pomarańcza [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • ewunia87.pev.pl